top of page

FISK & SPIS

KBH PÅ VANDKORTET

... Første nedslag på en ambition om skabe bæredygtigt ejerskab af naturen i København

De fleste af os holder af naturen. Men hvor mange af os tænker egentligt over, at København praktisk talt er omgivet af vand? Vand vi bader i. Sejler på. Fisker i. Spiser ved - eller bare nyder at kigge på. I en millionby - midt Europa. Ja, faktisk skal der ikke tages mange skridt fra

Rådhuspladsen, før vi støder på skøn natur med vand i hovedrollen.

Vi synes, at vores hovedstad er superfed. I en årrække har vi haft en drøm om at involvere beboere og besøgende i at benytte Københavns natur omkring vandet i en ny kontekst, give dem ny viden om, hvad vi kan bruge den til - og blod på tanden til selv at tage ud og opleve det med familie og venner.

 

I samarbejde med Wonderful CopenhagenKøbenhavns KommuneBy & HavnCopenhagen Cooking & Food Festival, grejproducenten Kinetic og naturguiden og forfatteren Gordon P. Henriksen lancerede vi første skud på stammen af ”Fisk & Spis”, som er et pilotprojekt, der handler om bæredygtige oplevelser, øget naturforståelse, grøn omstilling, fællesskaber og lokale madressourcer. Piloten blev afholdt under klar blå himmel på Nordhavnstippen den 24. august. De 60 gæster fik sig en uforglemmelig oplevelse og lærte både at håndtere fiskestang og et væld af skaldyr i fællesskabet ved langborde i græsset.


Se filmen fra dagen, hvor vi drog ud på Nordhavnstippen, for at inspirere endnu flere borgere og turister til at bruge vores skønne metropol-natur. 

Se videoen fra dagen...

Credits: House of Nomads

Sincera_Logomark_Farve_7.png
bottom of page