top of page

UNGE OG FRIVILLIGHED

Frivillighed i det danske foreningsliv - i samarbejde med DGI​

Udfordringen:

I en tid præget af travle hverdage og digital konkurrence står foreningslivet overfor udfordringen med at tiltrække frivillige. Det kræver nytænkning at genoplive og styrke det frivillige engagement i Danmarks foreningsliv. Og det starter med de unge. 

 

Opgaven:
Hvordan tiltrækker og fastholder vi de unge frivillige i foreningslivet på deres helt egne præmisser?

Løsning:

Strategi, rådgivning, filmformater og ledelsesworkshops

For at forstå, involvere og komme helt ind under huden på de unge i målgruppen 18-24 år, blev der afholdt workshops i 56 kommuner med op mod 1000 deltagere, hvor de unge var i centrum a la Mads og Monopolet. Spørgsmålene var enkle, men afgørende: Hvad vil de sige at være frivillig? Har jeg som ung tid til at være frivillig? Har jeg som ung indflydelse, og bliver jeg taget alvorligt? Hvilke opgaver kan jeg løfte udover at være træner - og kan vi være flere unge sammen, når vi er frivillige?

 

Svarene fra de afholdte workshops blev grundlaget for kampagnen "Frivillig for fremtiden" med de unge som egne ambassadører for det at være frivillig. Vi stillede også en række brugbare værktøjer til rådighed for mere end 360 lokale idrætsforeninger i deres jagt på nye unge frivillige.

 

Kampagnen indeholdt blandt andet:

- En "Hero" kampagnefilm, der skildrer alle de fantastiske øjeblikke, man oplever med sine bedste venner som frivillig, og den glæde der ligger i at gøre en forskel for andre.

- 3 forskellige "proxyfilm" til sociale medier, hvor vi udsætter 6 unge frivillige for en række udfordringer relateret trivsel, sammenhold, læring, fester og det at gøre en forskel som aktiv i foreningsfællesskabet. Resultatet er både overraskende, sjovt, alvorligt, underholdende og nogle gange grænseoverskridende.  Det hele foregår uden manuskript og 100% på de unges præmisser.

- Plakater og SoMe citater og memes til deling blandt DGIs klubber og foreninger.

Se mere her: https://www.dgi.dk/foreningsledelse/kampagner/frivillig-for-fremtiden

Se "HERO" film og proxi-filmene herunder

 

Mød de frivillige

 

Sincera_Logomark_Farve_7.png

FRIVILLIG FOR FREMTIDEN

bottom of page